Wat zijn de voordelen van het installeren van infraroodpanelen?

voordelen van het installeren van infraroodpanelen

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het installeren van infraroodpanelen ten opzichte van andere verwarmingssystemen. Als gevolg hiervan zijn ze een populaire keuze voor mensen die geld willen besparen op hun energierekening. Infraroodverwarming werkt door elektromagnetische golven uit te zenden die objecten in de kamer verwarmen in plaats van de lucht zelf te verwarmen. Hierdoor kan de warmte gelijkmatig door de ruimte worden verdeeld. Dit maakt het mogelijk om een ​​comfortabele temperatuur te hebben zonder dat u de hele kamer hoeft te verwarmen – perfect voor kleinere ruimtes of ruimtes met een lastige indeling.

Als gevolg hiervan zijn infraroodpaneelverwarmers zeer efficiënt en is bewezen dat ze het energieverbruik tot 50% verminderen. Dit is vooral te danken aan het feit dat er geen energie wordt verspild aan het opwarmen van de lucht, wat vaak voorkomt bij traditionele convectieradiatoren.

infrarood paneel

Ze werken ook snel en de meeste bereiken de ideale temperatuur binnen slechts 10 minuten nadat ze zijn ingeschakeld. Dit betekent dat ze kunnen worden ingeschakeld als u thuiskomt van uw werk, zonder dat u hoeft te wachten tot het huis is voorverwarmd. Infraroodpanelen zijn niet afhankelijk van luchtcirculatie om warmte door een kamer te transporteren, iets wat veel mensen irritant vinden. Dit betekent dat stof en allergenen niet voortdurend door de kamer circuleren, wat ideaal is voor mensen met allergieën of luchtwegaandoeningen.

Wat zijn de voordelen van het installeren van infraroodpanelen?

Daarnaast zijn infraroodpanelen een stuk compacter dan hun conventionele tegenhangers. Hierdoor kunnen ze op schilderijhoogte aan de muur worden gemonteerd of in kabelgoten worden geplaatst voor een strakke en onopvallende afwerking. Hierdoor kunnen ze effectief worden gebruikt voor het verwarmen van ruimtes die voorheen moeilijk te verwarmen waren met andere methoden, zoals kelders en serres.

Bovendien zijn infraroodwandpanelen verkrijgbaar met een aantal verschillende hoogwaardige afwerkingen, zodat ze in elk interieur passen. Dit omvat stijlvol glanzend wit of zwart, spiegels en zelfs kunstwerken, waardoor ze zowel als functionele verwarming als als interieurontwerp kunnen worden gebruikt.

Omdat ze elektrisch zijn, zijn infraroodpanelen eenvoudiger en goedkoper te installeren dan traditionele ‘natte’ verwarmingssystemen zoals boilers. Dit maakt ze een perfecte optie voor bestaande woningen die hun energie-efficiëntie willen verbeteren en hun energierekening willen verlagen zonder hun gas- of olieketel te hoeven vervangen door een nieuwe.

Ten slotte hebben infraroodpanelen geen regelmatig onderhoud nodig, omdat ze weinig bewegende delen hebben en eenvoudig te gebruiken zijn: sluit ze gewoon aan op het lichtnet en zet ze aan. Daarentegen kunnen de mechanische componenten van gas- en olieverwarmingssystemen vaak problemen veroorzaken als ze niet op de juiste manier worden onderhouden of regelmatig worden onderhouden door een ervaren loodgieter. Gecombineerd met hun lange levensduur kan dit leiden tot aanzienlijke besparingen gedurende de levensduur van een paneel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *